Op bezoek bij de Hobbits

Als we in onze Fellowship 1 echt grote Lord of the Ringsfan hebben, dan is het ons Marjolijn wel! Dit bewees ze om na een gezamenlijke queeste door Rivendell en Mordor, in de gietende regen Hobbiton te bezoeken (=”The Shire/De Gouw”). Het groene, gezellige dorpje waar de Hobbits feestten, dansten en lachten en waar het grote avontuur allemaal begon.

Peter Jackson (De regisseur van de LOTR films) was in het zoeken naar locaties voor zijn verfilming van de Tolkien boeken een echte freak. Zo moest en zou hij een plaats vinden met groene, glooiende heuvels, een speciale, mooie, grote boom met een ronde vorm aan een meertje, net zoals Tolkien het zou willen. Hij kwam aan in Matamata bij de boederij van de Alexander broers die enorm veel land en schapen bezaten. Een medewerker van New Line Cinema’s kwam aankloppen bij de broers of ze al gehoord hadden over het boek? “Lord of the Who’s?”, luidde het antwoord met de mededling dat ze gerust wat mochten rondkijken, maar dat ze hen even met rust moesten laten, want de rugby was op tv…

Nu bezitten de broers naast de grote boederij (en enorm veel geld) ook nog het enige deel van een originele Lord of the Rings-set dat nog niet is afgebroken. Op het domein staan nog 17 originele Hobbithuisjes, waaronder “Bag End”, het Hobbithuisje van Bilbo en Frodo. De originele versiering is weliswaar vervangen door een witte verf en het meubilair is ook weggehaald. “The Party Tree”, de boom waar het grote feest ter ere van Bilbo plaatsvond, is ook nog duidelijk te herkennen. De verhalen, anekdotes en landschap brengen je verder terug naar die eerste film.

Terug naar Rotorua, Nieuw-ZeelandNaar Paihia, Nieuw-Zeeland